ADR - ADR kurssit

ADR kurssit - saat ajoluvan vaarallisten aineiden kuljettamiseen | Turku, Salo ja Pori

Mikäli autonkuljettaja kuljettaa vaarallisia aineita yli sallittujen vähimmäismäärien, häneltä vaaditaan ajolupa (asetus vaarallisten aineiden kuljettajien ajoluvasta 401/2011). Ajolupa edellyttää hyväksytysti suoritettua koulutusta ja ajolupakoetta. 

Ajolupa myönnetään 5 vuodeksi ja se on voimassa kotimaisissa sekä kansainvälisissä kuljetuksissa. Ajolupa on uusittava ennen sen voimassaoloajan päättymistä.

ADR koulutus

Trafin hyväksymänä yhteistönä meillä on oikeus antaa ADR-ajolupaan tähtäävää koulutusta. Koulutus jaetaan seuraaviin kursseihin:

  • Peruskurssi: kuljettaja, joka on suorittanut peruskurssin hyväksytysti, saa oikeuden vaarallisten aineiden kappale- ja irtotavarakuljetuksiin.
  • Säiliökurssi: kuljettaja, joka on suorittanut säiliökurssin hyväksytysti,  saa oikeuden säiliökuljetuksiin. Säiliökurssille voi osallistua vain peruskurssin suorittanut henkilö.
  • Täydennyskurssi: kurssi on tarkoitettu luvan uusiville kuljettajille.

Lisätietoa koulutuksesta ja kouluttajista saat Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sivuilta sekä Viestintä- ja liikenneministeriön sivuilta. Myös me vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Ilmoittaudu ADR kursseille tästä!

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *